Steun Stichting "Ruby and Rose"

Steun Stichting "Ruby and Rose"

Eddy's werd geraakt door het verhaal van Corina Berendsen en haar strijd tegen eierstokkanker. We besloten de stichting Ruby and Rose te steunen, waar zij zich voor inzet middels het verkopen van haar mooie amuletten, waarvan de gehele opbrengst gaat naar onderzoek naar eierstokkanker.

Ruby and Rose Ruby and Rose Amulet Zilver
Beschikbare maat
ONE

Ruby and Rose

Ruby and Rose Amulet - Zilver

€ 9,99
Ruby and Rose Ruby and Rose Amulet sleutelhanger Zwart/Zilver
Beschikbare maat
ONE

Ruby and Rose

Ruby and Rose Amulet sleutelhanger - Zwart/Zilver

€ 12,99
Ruby and Rose Ruby and Rose Amulet Sleutelhanger met Engel Zwart/Zilver
Beschikbare maat
ONE

Ruby and Rose

Ruby and Rose Amulet Sleutelhanger met Engel - Zwart/Zilver

€ 12,99

Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten. Dit zijn onderzoeken op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkanker (de opbrengst van de amuletten die wij verkopen gaat geheel naar het onderzoek naar eierstokkanker). Daarnaast organiseert stichting Ruby and Rose verschillende projecten en evenementen in het kader van deze fondsenwerving, zoals het verkopen van mooie producten om hiermee ook gelden voor gynaecologisch onderzoek te genereren.
Met het inzamelen van deze gelden hoopt Ruby and Rose een bijdrage te leveren in de strijd tegen vrouwenkanker en de overlevingskansen voor vrouwen die getroffen worden door deze vorm van kanker te vergroten. Ieder jaar krijgen 4500 vrouwen de diagnose gynaecologische kanker en hiervan sterven 1800 vrouwen per jaar.

Iedere 8 uur sterft er in Nederland een vrouw aan een van de vormen van gynaecologische kanker. 

Een van de vrouwen die getroffen werd door deze akelige ziekte is Corina. Zij kreeg de diagnose eierstokkanker, over deze vorm van gynaecologische kanker is weinig bekend en gaat hand in hand met een slechte prognose. Ze noemen deze vorm ook wel de "Silent Lady Killer". Op het moment dat je geconfronteerd wordt met eierstokkanker ben je vaak al te laat. Je hebt het niet door....en als je klachten krijgt is dit vaak al in een gevorderd stadium.

Corina wilde iets doen voor al die vrouwen die getroffen worden door deze ziekte. Ze ontwikkelde samen met kunstenares Dorenda Denissen van www.ditpracht.nl een amulet, een sierraad wat vol symboliek ontworpen is en waarvan de volledige opbrengst naar onderzoek naar eierstokkanker. Want dat is wat we willen: een verschil maken voor al die vrouwen die getroffen zijn of worden door onderzoek te financieren.

Meer zien van Corina en Ruby and Rose? Ga naar www.rubyandrose.nl. Corina maakt een vlog speciaal voor Ruby and Rose, dit staat iedere week op de website.